sunnuntaina, elokuuta 09, 2009

Grillitesti - Landmann vs. Achtung hiiligrilli

Tämän kesän kuumimmassa grillitestissä kohtaavat grillien aateliset Landmann 00553 sekä perinteinen Achtung hiiligrilli.

Landmann 00553 **

Landmannin perinteinen kolmella polttimella varustettu 00553 yllättää jo kokoamisvaiheessa. Valurautapaistolevy on kiero kuin savolainen tukkijätkä, minkä lisäksi kokoamisohje on vähintäänkin haastava. Lisäksi paketista puuttuu osia, esimerkiksi lämpöhylly puuttuu kokonaan kuvusta.

2 tunnin kokoamisen jälkeen on aika kokeilla ensitulet - tai siis pitäisi olla aika. Landmannin tuotesuunnittelu on niin pitkälle erikoistunut, että sytysjärjestelmän suunnitelleet insinöörit eivät ole koskaan tavanneet muista osista vastaavia insinöörejä. Grilli ei syty ollenkaan integroidulla järjestelmällä. Landmanin omistajan kannattaa siis hankkia myös pitkäkaulainen sytytin.

Erillisellä sytyttimellä grilli vihdoin käynnistyy ja grillaustulos on moitteeton. Grilli paistaa niin makkarat kuin vihanneksetkin. Puuttuvien osien vuoksi esimerkiksi paprikat kannattaa kuitenkin nostella kokonaan pois grillistä.

Pyysimme Landmannin maahantuojaa kommentoimaan testattavasta grillistä löytyneitä moitteita, mutta kahden yrittämisen jälkeen luovutimme. Maahantuoja kyllä lukee sähköpostit, mutta ei koskaan vastaa niihin.


Kiitämme
+ toimivaa lämpötilamittaria
+ grillaustulosta

Moitimme
- integroitu sytytysjärjestelmä
- puuttuvia osia
- kalliihkoa hintaa laatuun nähden (~ 300 e)
- maahantuojan nihkeyttä

Achtung hiiligrilli ***

Achtung hiiligrilli on tämän kesän kovin uutuus Irlannissa. Ikävä kyllä tätä pippurista hiiligrilliä ei vielä ole saatavilla Suomen markkinoilta.

Achtung toimii nimensä mukaisesti hiilillä ja käynnistyy vitkuttelematta. Grilleiltä kuluu noin sama aika grillauslämpötilan saavuttamiseen. Achtungissa on lisäksi kolme eri grillaustasoa, jolla lämpötilaa on mahdollista säädellä.

Lihat ja makkarat paistuivat hiiligrillissä nopeasti ja vaivattomasti. Ainoa Achtungin huono puoli näyttäisi olevan sen ruosteenkestävyys. Muutaman kuukauden koekäytön jälkeen pintaan on selvästi muodostunut pieniä ruostekukkia. Tämä ei kuitenkaan käytössä haittaa, vaan se tuo ruokiin pikantin lisän!

Kiitämme
+ hintaa (~ 10 e)
+ grillaustulosta

Moitimme

- ruosteenkestävyyttä

- TOIMITUKSEN VALINTA KESÄ 2009: ACHTUNG HIILIGRILLI -

Ei kommentteja: