keskiviikkona, toukokuuta 24, 2006

Feissaus, tuo vitsauksista viimeisin

Joskus elin naiivissa uskossa, että ei se voi näille korkeuksille tulla, eihän täällä ole edes niin paljon ihmisiä, että se voisi olla kannattavaa toimintaa.

- Ai, mutta olisiko teillä minuutti aikaa hyvälle asialle?

Mutta ei, niin vain tehtiin kauppapaikka Kuopijonkin viimeisistä pyhätöistä, torin kongista. Mikähän siinäkin on, että kaikki julkiset tilat pitää joko a) kuseksia ja töhriä tai b) muuntaa yleishyödyllisiksi kaupustelutiloiksi?

- Kiinnostaako eläinten hyvinvointi?

Se on minusta kuitenkin ikävintä, että juuri tällainen väkisin myynti ja julkisten paikkojen (luvaton) muuntaminen "feissaus"-tiloiksi saa ihmiset käyttäytymään kuin Helsingissä (vrt.).

- Ei sieltä tililtä mitään lähde jos se on tyhjä!

Kyllä olisi nimittäin taas adressin ja/tai kansanliikkeen paikka. Ja jos itse sattuisin olemaan ko. valtion diktaattori, säätäisin välittömästi lain, jolla koko toiminta kiellettäisiin, samalla kieltäisin myös telemarkkinoinnin. Vaikka kuinka olisi jalot ja hyvät periaatteet (eläinten hyvinvointi, verenluovutus, afrikan kodittomat norsut...)

Ikävästi ne jalot periaatteet ja "hyvän" työn tuotokset valuvat viemäriin, kun ajan mittaan ihmisistä tulee kiireisiä ja silmiin katsomista on vältettävä viimeiseen asti, jottei vaan antaisi ostosignaalia feissaajalle... Eipä kai siinä vaiheessa voi kuin lähettää terveisiä!

Viime aikoina olen vain miettinyt sellaista ytimekästä lausetta, jolla voisi suoraan kieltäytyä. Ei kuitenkaan haluaisi räjähtää viattomalle kansalaiselle, joka vain toimeentullakseen tekee työtään... Jostain syystä päässäni pyörii vain Suomen armeijan taannoinen slogan:

- TEE TYÖTÄ, JOLLA ON TARKOITUS!

Muitakin erinomaisia vaihtoehtoja otetaan avomielin vastaan...

Ei kommentteja: